Inovačné centrum BBSK sa stalo členom organizácie Ynovate, je len druhým slovenským centrom v tejto organizácii

29.04.2024

K dvanástim inovačným centrám siete Ynovate, ktorá združuje inovačné centrá zriaďované krajmi, mestami a univerzitami nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike, sa nedávno pridalo aj Inovačné centrum Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Hlavným a spoločným cieľom je podpora inovatívneho a udržateľného podnikania a zdieľanie najväčšieho zastúpenia expertov v rámci strednej Európy.

Inovačné centrum BBSK je len druhým slovenským zástupcom v tejto organizácii. Členstvo otvára mnoho nových možností v rámci rozvoja a startupových projektov, rovnako predstavuje príležitosti aj pre malé a stredné podniky v regióne, ktoré budú môcť využívať osvedčenú sieť špičkových biznis expertov z oboch krajín.

Sieť centier Ynovate vznikla na základe predošlej spolupráce agentúr z Juhomoravského, Libereckého, Moravskosliezskeho, Olomouckého, Plzenského, zo Stredočeského, z Ústeckého a zo Zlínskeho kraja. Svoju pozornosť sa rozhodla zamerať aj na Slovensko, a po Žilinskom kraji sa k nej pridal aj ten Banskobystrický.

Obe strany si od spolupráce sľubujú najmä výmenu skúseností a „know-how“. Spoločným cieľom je budovať silnú strednú Európu a Európu celkovo. Ďalším cieľom je vytvárať priaznivé podnikateľské prostredie pomocou dlhodobých partnerstiev s podnikateľmi a expertmi zo širokého spektra odborov.

Zdroj obrázka: freepik.com

Zdroj